Jagten på en kjole

Lørdag den 12. januar var vi inviteret til 60-års fødselsdag på et galleri i kødbyen. En fest af den slags hvor man får invitationerne sendt ud på bagsiden af et kunstfotografi…

Så jeg gik på jagt efter en kjole. I min søgen opdagede jeg at Storm & Marie havde sat nogle af deres varer ned og jeg forelskede mig i en silkekjole sat ned med 60%. Stadig til over 500,- men hvis man ikke skulle købe sådan en kjole til denne fest – hvornår skulle man så? ;) Jeg bestilte kjolen halvanden uge før festen og håbede at den kunne nå frem i god tid. Desværre modtog jeg efter 4 dages venten en mail om at de ikke kunne levere den. Den var udsolgt. Hurra for lagerstyringssystemer, siger jeg bare! Hold nu op hvor synes jeg, at det er dårlig service fra en butik der sælger tøj til de priser… Og således gik det til, at mit første og sidste køb fra Storm & Marie blev en kjole jeg aldrig fik fingrene i. Og ja, med hensyn til butikker er jeg typen der bærer nag. Én gang skuffet = jeg vender aldrig tilbage. Jeg synes stadig, at deres tøj er fedt, men fremover vil jeg nok kigge hos andre forhandlere hvis jeg finder noget jeg ikke kan leve uden.

Nå, men der stod jeg så. En uge før festen, midt i eksamensforberedelser og uden en kjole. Jo altså.. det er jo ikke fordi jeg ikke har kjoler i mit klædeskab, men fester af denne type er ikke der jeg befinder mig oftest – så jeg syntes ikke rigtig jeg havde noget der virkede. Og jo, så var det jo en god undskyldning for at købe en ny ;) Men efter en dags jagt i udsalgsjunglen havde jeg ikke fundet noget til en pris jeg var tilfreds med. Jeg endte derfor med at gå i Hvidberg stoffer og skrædderi ved vandkunsten. Ikke byens billigste sted at kigge efter stof, men til gengæld har jeg aldrig fået så god service. Jeg stod i deres kælder i noget nær en halv time og diskuterede farver og mønstre. Var lyserødt mon for Barbie og var blomstermotiver overhovedet mig? Jeg endte med en lækker blød og tynd viskose med sort bund og stort blomstermotiv der visse steder mere ligner et galakseprint end en blomst.

Og så skulle der jo bare lige konstrueres et mønster. Jeg vidste at jeg ville lave en box-dress jeg vidste bare ikke helt hvordan, men efter lift overvejelser endte jeg med at lave denne tegning:

På tegningerne er ærmet klippet til fold, så det ligger dobbelt med folden nederst – det gik jeg bort fra igen og lavede ærmet i et enkelt lag i stedet, da jeg var bange for at det ville krølle og virke proppet. Jeg ville gerne have, at der var god plads til hofterne og da stoffet er klippet i helt lige firkanter betød det at skuldersømmen næsten danner et lille ærme i sig selv. Men jeg ville gerne have, at det gik ned til albuen så jeg endte med et lille ærme på ca. 12 cm. Kjolen endte med at se således ud:

Til kjolen bar jeg min Designers Remix blazer og Givenchy sko (så længe jeg orkede… heldigvis havde jeg skiftesko med – mit bedste råd til folk der ikke er vant til stilletter!)

Festen var i øvrigt helt fantastisk! 4 retters middag, massere af vin, virkelig fine omgivelser (runde borde i et lyst galleri med kunst på væggene), Dj og bar hvor to fyre stod og mixede drinks – blandt andet mojitos.. Det hele var så fint!

Nårh ja – og hele kjoleprojektet var aldrig lykkedes hvis ikke det var for julens største overraskelse… men mere om det en anden dag! :)

3 thoughts on “Jagten på en kjole

  1. Wow hvor er den blevet flot! Lyder godt nok som en skøn fest :-) Synes stoffet er virkelig fint og passer godt til kjolens form. Håber der kommet masser af anledninger til at hoppe i den nye kjole :-)
    Hilsen Frk. Hansen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


CommentLuv badge